Zamówienia (pn-pt.: 9:00 - 16:00):
513 858 430, 507 796 740
Email: [email protected]
Email: [email protected]
Filtry
Doświadczeni wędkarze wiedzą, że szczegóły w tej dyscyplinie robią ogromną różnicę. Tak jest też w przypadku temperatury. Prawidłowe jej określenie jest bardzo ważne, byś powrócił do domu z pokaźną ilością olbrzymich i wymiarowych okazów. Dlaczego? Ryby zachowują się zupełnie inaczej w różnych, warunkach. Czasem są bardziej skłonne do żerowania, a innym razem mniej. Żeby wiadro z połowem nie świeciło pustkami, zaopatrz się w profesjonalny miernik temperatury i głębokości np. Anaconda Fish Hawk GTM z naszego sklepu. To produkt z najwyższej dostępnej półki.
Generalna zasada jest taka, że ryby stają się bardziej aktywne, gdy temperatura wody mieści się w zakresie, który one lubią. Przedział ten różni się w zależności od gatunku ryby. Najlepsza temperatura dla większości ryb spotykanych w Polsce mieści się między 10 a 18°C. Dla karpiowatych może być to nawet powyżej 20˚C, a w zakresie 5-10°C świetnie będą żerowały sandacze, szczupaki i okonie.
Ryby zachowują się inaczej także w zależności od poziomu wody. Kiedy poziom wody spada, ryby częściej gromadzą się na większych głębokościach, szukając schronienia bliżej dna. W okresach wzrostu poziomu wody, ryby są bardziej rozproszone po całym akwenie lub gromadzą się w płytszych obszarach zarośniętych trawami dla lepszej ochrony przed drapieżnikami. Wraz ze wzrostem poziomu wody, ryby zbliżają się do brzegu. Zaopatrz się w nasze nowoczesne i precyzyjne mierniki głębokości Cormoran lub DAM oferujące zakres pomiaru od 0 do 999 m i maksymalizuj szanse na swój sukces wędkarski.
Wykorzystujemy pliki cookies
W celu prawidłowej obsługi Strony oraz do celów statystycznych, a jeżeli wyrazisz na to zgodę również w celu personalizacji reklam, remarketingu oraz retargetingu. Jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej przeczytaj koniecznie politykę prywatności i plików cookies.
Więcej informacji
W przypadku jakichkolwiek pytań dotyczących naszej polityki dotyczącej plików cookies prosimy o kontakt.